Waar is Europa van?

Het laatste inzicht van deze MOOC is op 28 april verschenen. Alle inzichten zijn nu terug te kijken.

De Europese Unie is een uniek economisch en politiek partnerschap van 27 landen in Europa die samen een groot deel van dit continent beslaan. Het werk van de Europese Unie beïnvloedt ontegenzeggelijk het werk van veel Nederlandse ambtenaren. Invloed die bijvoorbeeld voortkomt uit Europese regelgeving of internationaal beleid rondom handel, klimaat en digitalisering. Tegelijkertijd is het voor veel Nederlandse ambtenaren niet altijd kraakhelder hoe Europese regelgeving en beleid tot stand komt, welke afwegingen bij het maken van die regelgeving en beleid meespelen en wat er allemaal bij Europese samenwerking komt kijken.

 

Daar brengt deze MOOC verandering in! In een zevental inzichten gaan wij in deze MOOC in op de vraag: ‘Waar is Europa van?’. Bekijk hieronder een korte introductievideo over deze MOOC. Schrijf je daarnaast in voor onze speciale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over de lancering en daarna!

 

Deze MOOC is mogelijk gemaakt door het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie.