Over OMOOC

Over OMOOC

Overheidsmanagers, -professionals en -bestuurders rondom actuele vraagstukken voeden met inspiratie en verdieping, dat is onze missie.

Met OMOOC bouwen we aan hét kennislandschap binnen het openbaar bestuur. Samen met overheden en kennisinstellingen maken we bestaand en nieuw aanbod van good én bad practices open en toegankelijk.

Inmiddels zijn er meer dan elf MOOCs (Massive Online Open Courses) gelanceerd die bestaan uit meer dan 80 inzichten en meer dan 90 sprekers, afkomstig uit verschillende overheidslagen, het bedrijfsleven en de wetenschap. De sprekers delen op OMOOC.nl hun inspirerende verhalen.

In enkele jaren tijd is OMOOC uitgegroeid tot één van de plekken waar overheidsmanagers, -professionals en -bestuurders hun inspiratie en verdieping vinden. Inspiratie en verdieping die ze kunnen gebruiken in hun eigen werk, de wereld dichtbij en de maatschappij als geheel. Daar zijn we trots op!

Maarten Smits, projectmedewerker ontschotting, samenwerking, verbinding en deregulering, Gemeente Sittard-Geleen:  ‘De thema’s in de MOOCs sluiten goed aan bij de ontwikkeling die we als gemeente moeten doormaken. Dat wordt een hele uitdaging.’

MOOCs ontstaan in samenwerking met de opdrachtgever en: