Over OMOOC

Over OMOOC

Overheidsmanagers, professionals en bestuurders op actuele vraagstukken voeden met inspiratie en verdieping, dat is onze missie.

Met OMOOC bouwen we aan het kennislandschap van het openbaar bestuur. Samen met overheden en kennisinstellingen maken we bestaand en nieuw aanbod open en toegankelijk.

Inmiddels zijn er acht MOOCS gelanceerd die bestaan uit meer dan 60 inzichten. Meer dan 55 sprekers afkomstig uit verschillende overheidslagen en de wetenschap delen hun inspirerende verhalen. In totaal zijn de MOOCS meer dan 270.000 minuten bekeken en meer dan 65.000 keer weergegeven.

In twee jaar tijd is OMOOC een van de plekken geworden waar overheidsmanagers, professionals en bestuurders hun inspiratie voor verdieping halen, die ze kunnen gebruiken in hun eigen werk, de wereld dichtbij en de maatschappij als geheel. Daar zijn we trots op!

Maarten Smits, projectmedewerker ontschotting, samenwerking, verbinding en deregulering, Gemeente Sittard-Geleen:  ‘De thema’s in de MOOCS sluiten goed aan bij de ontwikkeling die we als gemeente moeten doormaken. Dat wordt een hele uitdaging.’

MOOCS ontstaan in samenwerking met de opdrachtgever en:

Onze kennispartners: