FAQ
FAQ
Waar komt de naam OMOOC vandaan?
De naam OMOOC is een samenstelling van O en MOOC. MOOC is de afkorting van Massive Online Open Course, een belangrijke ontwikkeling in het onderwijs. O staat voor overheid, want dat is waar de thema’s van de MOOCs betrekking op hebben.
Ons doel is jou op een eigentijdse manier voorzien van frisse inzichten over hoe het binnen het openbaar bestuur beter kan. OMOOC biedt deze inzichten aan via MOOCs. Elke MOOC heeft betrekking op een relevant thema binnen de overheid. Per MOOC biedt OMOOC je diverse video’s en aanvullende content aan.
Hebben jullie tips over hoe wij de MOOCs kunnen inzetten?
Natuurlijk hebben wij die! Er zijn verschillende manieren waarop je de content kunt benutten om jezelf en je omgeving te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van een video tijdens een werkoverleg, inspiratiebijeenkomst of teamdag. Een ideaal startpunt om te reflecteren op jullie eigen werkzaamheden. Zijn er verbeterpunten of doen jullie het al goed?
Ook worden de MOOCs gebruikt in trainee- en andere opleidingsprogramma’s, bij reorganisatietrajecten van gemeenten en lunchbijeenkomsten.
Mag ik jullie materiaal hergebruiken?
Jazeker! Materiaal dat ontwikkeld wordt voor OMOOC valt onder de Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Gelijk Delen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0). Je dient bij het delen en verspreiden wel de bron te vermelden.