Doelgroep

Doelgroep

Inzichten voor verschillende doelgroepen

Om goed te functioneren in een veranderende wereld is meer dan ooit actuele kennis nodig. Om deze reden worden overheidsmanagers, -professionals en -bestuurders via OMOOC.nl rondom actuele vraagstukken gevoed met inspiratie en verdieping.

André Vaughan, hoofd Leren en Ontwikkelen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken: “Ik werk in een complexe, veranderende context bij de overheid en denk dat de MOOCs mij kunnen helpen om beter met de complexiteit om te gaan.”

De verfilmde inzichten zijn specifiek bedoeld voor:

  • de beleidsmaker of -uitvoerder (binnen de overheid) die samen met het team tijdens de wekelijkse vergadering kennis centraal stelt. Met het nieuwste inzicht kunnen zij reflecteren op de eigen werkzaamheden.
  • de drukbezette (overheids)manager of (overheids)bestuurder die via de telefoon of tablet in de trein een specifiek inzicht bekijkt dat hem of haar op dat moment bezighoudt.
  • de trainee of student die op zoek is naar praktijkverhalen in combinatie met theorie. Een pluspunt is dat de inzichten worden gepresenteerd door sprekers uit de wetenschap én de praktijk. Ideaal voor traineeships, ter vervanging van hoorcolleges of ter aanvulling erop.

Barbara Regeer, universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam: “Ik vind de filmpjes heel handig en gebruik ze in mijn dagelijks werk, bijvoorbeeld als ik stagiairs meer wil laten weten over een onderwerp. Voor hen is het een fijne vorm om op de hoogte te blijven.”