Dé pijlers onder wendbaar werken

Hoe Lean, Agile en Design Thinking elkaar versterken

Lean, Agile en Design Thinking zijn belangrijke pijlers onder wendbaar werken. Ze worden veelal als aparte methodes gezien, maar dat zijn ze niet!

In deze MOOC laten we zien dat ze juist aanvullend en versterkend aan elkaar zijn, omdat ze vier principes delen. Deze principes vormen de basis voor wendbaar werken voor bedrijven en overheden. Inzet van de juiste tools op het juiste moment maken het mogelijk dat organisaties zich snel en adequaat kunnen aanpassen. Aan veranderende wensen en eisen van burgers en aan technologische veranderingen. Uiteindelijk doel is de klant en de burger bieden wat op elk moment nodig is.

Deze MOOC is nadrukkelijk géén opleiding in Lean, Agile of Design Thinking, maar biedt geleerde lessen uit de praktijk over de toepassing van de principes en van tools.

In de onderstaande introductievideo worden de vier principes toegelicht. Aan de basis van de introductievideo ligt het artikel van Clara Wiegel. Bekijk het artikel hier. In de video visualiseert Jefta Bade het gesprek tussen Arjan Postma en Clara zelf door middel van een praatplaat. Download de praatplaat hier (.PDF).

Kijk na het bekijken van de introductievideo ook naar de video’s bij Inspiratie, How to en Theorie voor meer praktijkervaringen en praktische handvatten. Veel plezier!

In deze MOOC
Inspiratie
Onder Inspiratie vind je video’s van case(s) waarin we eerlijk vertellen hoe we het principe toegepast hebben. Met de successen én lastige situaties.
How to
Onder How to vind je video's met uitleg van de praktische tools die gebruikt zijn bij het betreffende principe.
Theorie
Onder Theorie vind je meer theorie en aanvullende informatie als je het principe verder wilt uitdiepen.
En waar ben jij naar op zoek?