Inzicht #4: Innovatie in dienstverlening: Peerby

Daan Weddepohl ziet nieuwe manieren om informatie uit te wisselen als hét fundament van de deeleconomie

Waar informatie vroeger een schaarstegoed was, heeft het internet hier een einde aan gemaakt. De informatiesamenleving is een feit en dat heeft behoorlijk wat veranderd. Maar welke veranderingen staan ons te wachten als niet alleen informatie, maar ook goederen niet langer een schaarstegoed zijn? In dit inzicht worden de begrippen deeleconomie en circulaire economie en de invloed die deze begrippen hebben op dienstverlening toegelicht.

Deze MOOC loopt van 7 maart 2017 tot 4 april 2017
#4
Daan Weddepohl
CEO & Founder Peerby
Daan Weddepohl vertelt in deze video niet alleen wat de door hem ontwikkelde applicatie Peerby doet, maar ook welke werkwijze hij binnen zijn bedrijf hanteert. Waarom moet de overheid stoppen met alles perfect willen doen? En via welke drieslag kom je altijd uit bij beleid dat naar tevredenheid stemt?

We werken met drie basisprincipes:
1. Op zoek naar werkbare oplossingen. Dat hoeft geen perfecte oplossing te zijn, maar een die anderen het werk niet onmogelijk maakt.
2. Werken met tensions. Dat betekent op zoek gaan naar spanningen; wat kan er beter?
3. Alles kan altijd veranderen. Dat hoeft niet in grote stappen, maar juist in kleine stapjes.

Bezit jij alle kennis over innovatie in dienstverlening?
Doe de quiz en ontdek of je de kennis in huis hebt!
Na deze quiz ben je volledig op de hoogte van de inzichten van Daan Weddepohl

`Met de technologische trends die we zien, verwachten we dat er een hele grote verandering gaat plaatsvinden op het gebied van de schaarste van goederen`

- Daan Weddepohl, CEO & Founder Peerby
Inzicht #4 Innovatie in dienstverlening: Peerby | MOOC Dienstverlening in de informatiemaatschappij

Cases

  • De schaduwkant van de deeleconomie

    Er is altijd wel iemand wiens tijd minder waard is dan die van jou en voor jou een klusje kan opknappen waar je zelf geen zin of tijd voor hebt. Van het parkeren van je auto tot het opknappen van je tuin. Nieuwe apps, waarvan Uber een bekend voorbeeld is, faciliteren dit. Dit leidt echter tot grote flexibilisering van de arbeidsmarkt, met alle negatieve gevolgen van dien.

    Lees verder op Platform O >>

  • Rijksbreed programma 'Nederland circulair in 2050'

    De Rijksoverheid wil de circulaire economie stimuleren: een economie die hergebruik van grondstoffen en producten stimuleert en waardevernietiging minimaliseert. Apps als Peerby passen natuurlijk in dit plaatje. Met welke concrete maatregelen wil de Rijksoverheid dit voor elkaar krijgen? Dat blijkt een flinke klus.

    Lees verder op Rijksoverheid >>

  • Lokale overheden en de circulaire economie

    Tegenover een Rijksbreed programma dat 2050 als stip aan de horizon aanhoudt, staan al enkele lokale initiatieven die in werking zijn. Theo Sikkema meent dat de circulaire economie het beste van onderaf opgebouwd kan worden. Welke vijf concrete stappen kunnen gemeenten ondernemen om dergelijk beleid van de grond te laten komen?

    Lees verder op Binnenlands Bestuur >>

Jij hebt het inzicht van Daan Weddepohl helemaal doorlopen!
Mogen we je vragen wat je van de nieuwe OMOOC.nl vindt?
Bekijk ook onze andere andere inzichten in deze reeks.